Hoppa till innehåll

Viktig information om de nya reglerna

Äntligen slopas Dag 5-testet och hotellnatten som ställer till det för många. VIKTIGT! Läs här nedan vad det innebär för dig. Myndigheterna i Thailand hade en stor presskonferens igår, där de presenterade några bra ändringar som gör det lättare att komma till Thailand.

Nyheterna i korthet;
1. Dag5-PCR-testet slopas.
Och samtidigt DAG5-hotellnatten slopas också. Detta innebär att man inte behöver något andra PCR-test OM man anländer efter 7 Mars och ansökt ThaiPass efter 1 Mars. De inför ett självtest (ATK Antigen Kit Test) istället för PCR-test för 5:e dagen.
I praktiken kan man säga att OM man flyger efter den 7 Mars, så kan man skippa sitt andra test.
EDIT: Nu florerar information om att man ska kunna skippa andra testet på plats om man kommit in i Thailand efter 1/3. Vi inväntar korrekt information och uppdaterar denna nyhet.
De öppnar upp för nya ansäkningar med nya reglerna efter 1/3. Flyger man innan 7 Mars så blir det väldigt svårt att hinna med att bli godkänd med nya reglerna. För det första accepteras inga ansökningar där man flyger 1, 2 och 3 mars. Fönstret är helt enkelt stängt för nya ansökningar. Sen kommer systemet säkert bli överbelastat igen när de släpper på alla ansökningar den 1/3. Vilket gör att det kommer ta längre tid än normalt att bli godkänd. Redan 7-9/3 är en ganska snar tidsram. Men vi tror oss hinna med att få folk godkända som flyger från och med 7-9/3, med de nya reglerna. Vi har dock skickat in ansökan för många som flyger efter 7-9/3, just för att ha god marginal och att ni vill att vi ska göra det så snart som möjlligt.

OM vi redan skickat in ansökan och du flyger efter den 9/3, MEN vill ha ThaiPass enligt de nya reglerna istället. Var vänlig att kontakta oss på Whatsapp (+66851587638). uppge din epostadress och att du vill ha de nya reglerna. Vi debiterar en liten summa för att börja om med allt igen och begära återbetalning för eventuella pcr-test som vi bokat; vi debiterar 200 kr/person. Här kan du klicka för att betala https://buy.stripe.com/bIYeXp6VT9l0bM4dR3.
Notera att vi inte kan garantera att myndigheterna eller hotellen betalar tillbaka pengar för test2. Men vi gör vårt bästa. Återbetalningssumman för er som bokat i Phuket är 2.100 Baht, så ni vet. Jobbet vi tar för att göra själva bokningen återbetalas ej om vi redan bokat.

Har du bokat själv via hotell i Bangkok med omnejd, var vänlig att kontrollera med hotellet först, om det går att avboka Dag5 hotell och test. Kontakta oss på Whatsapp i så fall. Det vi kan hjälpa er med är att göra en ny ansökan, OM det behövs. Vi kan ej boka av hotell eller pcr-test som ni bokat själva.

2. Försäkringsbeloppet sänks till 20.000 dollar. För de flesta gör det ingen skillnad. Ingen idé att ändra ngt eller kontakta försäkringsbolaget. Men för er som inte har hemförsäkring och ska köpa en separat försäkring kan det bli billigare efter 1/3.

3. Öppnade gränser. Efter den 1 Mars kan alla resenärer komma in i Thailand via Landvägen med samma regler som flygresenärer. De öppnar upp gränserna i Nong Kai, Udon Thani och Songkhla. Samma regler gäller för de som kommer via landvägen; 1 godkänt ThaiPass, 1 dag på SHA-hotell, PCR-test 72 timmar innan ankomst, och ett pcr-test vid ankomst. Försäkring 20.000 dollar samt vaccinationsintyg.