Hoppa till innehåll

Söndagsläsning – viktig information

Efter 1/12 påbörjar vi registreringen av dem som reser efter 15/12. Vi har en lång kö av resenärer som väntar på sin QR-kod. Medan förbereder vi dokumenten, och kan den 1/12 börja med ansökan igen. Fram tills dess är det resenärer fram till den 15/12 som vi behandlar. Men för att vara säker att få en QR-kod, så är det bra att förbereda dokumenten med oss så fort ni kan. Efter beställning av våra tjänster så får du en handlingsplan från oss på svenska. Där vi informerar exakt steg för steg vad som behövs tas fram. Därefter kontrollerar vi alla dokument och ber er komplettera om något dokument är otydligt eller saknas. Vi ordnar till dem i Photoshop, så de passar formatet för de Thailändska myndigheterna. Samt att du kan skicka in dina dokument i vilket format som helst. När allt är klart sker själva uppladdningen, och då kan det ta allt från 1 minut till 3-4 dagar innan vi får koden. Tar det för lång tid så mailar vi dem, eller ringer dem för att påskynda just ditt ärende. Vi bevakar cirka 5-6 gånger per dag om koden anlänt. Deras e-postsystem verkar inte fungera. Av alla de koder vi fått, har ingen kommit fram på e-posten. Så det är något fel på deras e-postserver. Beställ våra tjänster här: https://thaipass.net/thaipass

Vi debiterar 595 kronor, och då hjälper vi er med allt som har med ThaiPasset att göra. Vi har också expresservice om du flyger inom 1-5 dagar och har riktigt brådis. Vi har några som försökt själva med koden, men inte fått någon. De har kontaktat oss när det bara är några dagar kvar. priset är per person. Men vi förstår att det kan vara tungt när man är en hel familj, så inom kort kommer vi införa ett paketpris för er som reser med stora sällskap. Vi har även fått förfrågan om VISUM. Och ja, vi kommer kolla på det också. Mer information kommer inom kort.

Det börjar fyllas på med turister i Thailand. Och vaccinationen går framåt med stormsteg. Phuket som egentligen var först ut att vaccinera nästan hela befolkningen följs nu av andra orter runt om i Thailand. Cirka 61.1% av hela befolkningen har fått minst två doser. Cirka 91.65 miljoner doser har administrerats till cirka 66 miljoner Thailändare. Andelen vaccinerade bland de som är över 18 år är således mycket högre procentuellt sett. 47.65 miljoner doser var för första omgången. 40.73 för den andra dosen, och 3.26 miljoner doser för booster-dosen.

104.065 personer har anlänt till Thailand mellan 1 och 25 November. Av dem är det 135 stycken som testats positivt enligt CCSA. Den låga andelen gör nu att Thailand ändrar reglerna för PCR-test och SHA-hotell och gör det mycket enklare och billigare för folk att komma hit. Enligt ett förslag ska alla ankommande istället för PCR-testet och en liten karantäntid innan svaret kommer, så ska man nu testa sig själv med ett antigentest. Hur det ska gå till i realiteten återstår att se. Och hur man rapporterar in resultatet. Antagligen kommer det ske på hotellet och att hotellet är ansvarigt för att rapportera in eventuella positiva tester. Då återstår bara rutiner för de som bor i eget hus eller egen lägenhet. Vi får invänta mer information om det.

Vårt tips blir att fly vintern nu, medan ni ännu kan. Finnair har riktigt bra priser på direktflyg till Phuket och Bangkok. Beställ våra tjänster, och få lite lugn och ro i livet. Eller framförallt sol och värme. Det behövs efter en så lång period av covid-elände. Unna er en tripp som 104.000 redan gjort nu i November. Garanterat fler kommer i December, Januari och Februari. https://thaipass.net/thaipass

Missa inga nyheter!

Nyheter om Thailand och ThaiPasset.