Hoppa till innehåll

Kaos i paradiset

Kaos i systemet – Nya priser – Rutiner just nu – Var ute i god tid – Tips om hotellet
Beställ våra tjänster här – https://thaipass.net/thaipass
Just nu är det väldigt rörigt att få ett ThailandPass. Arbetsbördan har i princip fördubblats i och med det nya Test & Go systemet, vilket gör att vi får lägga ned väldigt mycket tid på varje ansökan.
I och med nya systemet som Thailändska myndigheterna har lanserat den 1/2, så har de även nya rutiner. Numera lägger de över ansvaret för att godkänna ett ThailandPass på hotellpersonal. Systemet för att hantera ansökningarna fungerar inte som det ska. Vi har noterat att vissa ansökningar försvinner från systemet helt utan orsak och ingen som helst kommunikation sker om detta fenomen. För oss innebär det då att vi får göra dubbla ansökningar, plus att det går värdefull tid emellan första ansökningen och den andra. Jämfört mot tidigare så fick vi alltid ett meddelande, och kunde själva redigera en ansökan.

Nu kan den som ansöker gå och tro att allt är ok med ens egna ansökan, fast så inte är fallet. Ingen kommer höra av sig till dig, ansvaret ligger i att man själv kontrollerar, kontaktar hotellet, supporten eller helt enkelt gör en ny ansökan om man upptäcker att den första är borta. Men det är inte helt säkert heller att den är borta för alltid, för vi har haft ansökningar som försvunnit och sedan blivit godkända. Det är alltså ett godtyckligt system som inte fungerar. Summan av kardemumman blir att vi, och ni får vänta och vänta, och dubbeljobba med allt. Hur som helst har vi antagligen hittat en metod som fungerar för att förhindra eventuella missar. Vi behöver också bevaka alla pågående ansökningar cirka en gång i timmen. Det här är frustrerande för alla. Vad det hela beror på låter vi vara osagt. Men ansökningarna tycks försvinna efter en viss tid. Ett annat stort problem som vi känner till är att hotellen kan få ansökningar som inte är deras. Systemet att fördela rätt ansökningar till rätt hotell verkar heller inte fungera alltså. Det här lägger en börda på alla parter, då hotellen inte tycks kunna vidarebefordra en ansökan, utan behöver neka ansökan. Det går inte ut några mail om detta heller. Så man får gissa sig fram.

Nya Priser
Vi hoppas ni har förståelse för att ökat arbetsbörda står i relation med priserna vi tar. Vi får lägga ned 6-7 timmar ibland, och svara på cirka 20-30 email, frågor, chattar o.s.v. per ärende. Därav att vi behöver sätta priset till 795 kronor istället för 595 kronor. Vi behöver dessutom ha en tätare kontakt med hotellen för att få igenom era ansökningar. Hur som helst ser vi till att fixa det åt er innan ni flyger. Vi kommer även behöva ändra tiderna för express. Alla ansökningar som görs med resa inom 14 dagar är expressansökningar och kostar 495 kronor extra. Vi har infört något som heter Panikuppladdning. Behöver ni Panikhjälp så maila oss på panik@thaipass.net. Så får vi se om vi kan hjälpa er. Alla ärenden är olika. Det kan bli så att vi återgår till andra priser när rutinerna blir enklare. Vi har lagt upp nya rutiner i och med det nya systemet, och kommer igång nästa vecka på riktigt.

Ute i god tid
Vi kommer ha tillgång till extra resurser från och med nästa vecka, vilket gör att vi kan ordna fler ansökningar och hjälpa fler personer. Vi ber er att beställa våra tjänster i god tid, så vi slipper panikkänslan när en ansökan försvinner. Då gör vi om den kostnadsfritt såklart. Vi kommer alltid se till att ni blir godkända, även fast det tar mer resurser från oss just nu. Ju tidigare ni beställer våra tjänster desto mer förberedda kommer vi vara. Ni behöver inte ha alla dokument klara när ni beställer våra tjänster, utan kan i lugn och ro ladda upp dokumenten som ni vill.

Tips om hotellet
Test & Go innebär ju att man kan ha ett hotell dag 1 och dag 5. Vårt råd är att enbart ha en enda hotellbokning för fem dagar under denna period. ETT hotell som vi har kontakt med ökar chansen att få ett snabbt godkännande. När två hotell är inblandade kan ärendet hamna mellan stolarna. Måste ni ha olika hotell, så måste ni.

Efter ansökan går vi igenom era dokument inom några dagar. Om något saknas så mailar vi er. Ni behöver inte kontakta oss flera gånger per dag för att fråga hur det går med ansökan. Vi ska ändra lite på våra rutiner och mailar till er när vi gått igenom allt, gjort ansökan och när det är klart.

Missa inga nyheter!

Nyheter om Thailand och ThaiPasset.