Hoppa till innehåll

Flygtips, viktiga ändringar och visuminfo

Som ni säkert har hört vid det här laget så har myndigheterna tagit bort kravet på Thaipass. Nu är det fritt fram att resa in i Thailand. Det enda du behöver är ett vaccinbevis eller ett negativt testresultat från en klinik. Vaccinationen ska bestå av minst två doser, men inga krav finns på när de togs. Testet ska vara utfört max 72 timmar innan resan.

Vi förbereder oss för säsongen som kommer. Det kommer bli knökfullt i Thailand. Redan nu ser vi priserna för resor skjuta i höjden. Men det går att hitta hyfsade priser ändå. Särskilt om man har möjlighet att resa andra datum än 18/12–5/1, då det är som dyrast. Sikta på att resa lite tidigare eller senare. Då kan du troligtvis hitta en resa för cirka 6000-7000 kronor tur och retur.

Vill du stanna lite längre i Thailand så kan vi hjälpa dig med ett turistvisum, Då får du stanna upp till 60 dagar, men som även går att förlänga på egen hand på plats med ytterligare 30 dagar. Vi hjälper dig som vanligt med alla dokument och på svenska så klart. Det är lite krångligare med visum än vad det var med ThaiPasset. Vi guidar dig som vanligt. Vi debiterar endast 995 kronor inklusive myndighetens avgift. Beställ ett turistvisum här: https://thaipass.net/thaipass

Vi kan rekommendera er att gå in på någon av prisjämförelsesajterna; MrJet, Momondo eller supersavertravel och kolla vilka datum som kan passa bäst i kombination med bästa pris. Därefter går du in på det flygbolag du valt ut, och kollar priset på deras sida direkt. Missa inte att dubbelkolla med alla bolag här nedan, då deras resultat inte kanske kommit upp; Qatar, Finnair, Thai airways och Emirates. Det är de bolag som har bäst resor inför säsongen. Vi rekommenderar er att boka via bolaget direkt om priset inte skiljer sig alltför mycket. Det är mycket enklare att hantera problem, när man bokat direkt med flygbolaget. Plus att extratjänster blir enklare att hantera. Ska du flyga till Phuket eller Krabi, kolla flyg till Bangkok och boka inrikesflyg, ibland blir det billigare än att söka direkt på Phuket och Krabi. Men sök på alla alternativ och jämför. En inrikesresa BKK-Phuket kostar cirka 300-400 kronor.

Prisjämförelser
https://www.mrjet.se/
https://www.momondo.com/
https://www.supersavertravel.se/

Flygbolag
https://www.finnair.com/se-sv
https://www.emirates.com/se/Swedish
https://www.qatarairways.com/en-se
https://www.thaiairways.com/en_SE/index.page

Hyr ett hus i Kamala
I och med att vi befinner oss i Kamala så kommer här ett tips om att hyra hus i Kamala via Airbnb om man inte vill bo på hotell. Bra länk att spara. Men boka så snart ni kan, för det rör på sig ganska fort nu.
https://www.airbnb.com/users/show/89267862

Scooteruthyrning i Kamala
Uthyrning av scooter i Kamala med egen verkstad.
https://quickrentalphuket.com

Missa inga nyheter!

Nyheter om Thailand och ThaiPasset.